A+ R A-

OBELISK 202

Saturday, 10 February 2018 16:42

Obelisk  202
Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
www.botimetada.com
Periodike letraro-artistike
Viti X-të i botimit - Nr.202
shkurt 2018
Del në datë 15 të çdo muaji.

Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE

Adresa e redaksisë:
Rruga Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7, Tirane
cel: +355 68 221 9016
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Revistën “Obelisk”  në librarinë pranë Qendrës Stefan(Sheshi Avni Rustemi), Librarinë “ADA” pranë redaksisë, në adresën:
Rruga “Mihal Grameno” Pall 32 Ap.7 (pranë Shkollës së Baletit) si dhe me abonime.Në shqipëri (me çmim 100 lekë), në Kosovë (me çmim 1 euro), e në Greqi (me çmim 1 euro).

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
 www.botimetada.com

Abonimet Europë: 1 vit - 15 euro+pp,
Amerikë: 1 vit - 20 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nr. llog. Tirana Bank
Lekë: 0130-260249-001
IBAN – AL12 2061 1035 0000 1302 6024 9001
Shtypet në shtypshkronjën
e Shtëpisë Botuese “ADA”
Tel: +355 4 450 53 12
Tiranë 2018
Tirazhi: 500 copë


MAGJIA E DASHURISE


Cili nga ne nuk e mban mend heqjen e fletëve të një luleje për të kërkuar dhe luftuar kundër dyshimit të tmerrshëm për dashurinë ose personin që dashurojmë...!
Cili nga ne nuk e mban mend puthjen e tij të parë.
Thonë se dashuria është misterioze, magjike, k­omplekse, e vështirë, imazh provokues në mendime, e pamatshme, ekstaz e papërcaktueshme. Dash­uria është durim, është mirësi.
Dashuria është.....dashuri. Te­k secili ajo shprehet në mënyra të ndryshme. Është e rëndësishme të qëndrosh në dashuri. Dashuria është ajo fije që mban të lidhur dy njerëz, e që çon në besimin, intimitetin dhe ndërvaresinë e tyre. Dashuri do të thotë ti qëndrosh pranë dikujt që ka nevojë për dashuri. Dashuria e vërtetë është bekim i natyrës. Nëse do dashuri duhet të dashurosh. Këtë ka bërë njerëzimi që në fillesën e tij. Ka dashuruar e ka shkruar për të. Modestisht kemi sjellë një buqetë me lule dashurie për ditën e të dashuruarve.
               
                Roland Lushi