Analiza

Nën Retë E Bardha

Nën Retë E Bardha

Vështrim kritik mbi librin me ese të autores më të re matjane Xhesika Hysenaj Libri me ese  “Nën retë  e bardha” i autores më të re matjane...

Read more

Intervista

Tre damat

Tre damat

  “Mjeshtri i sportit” Kozma Nasto: Shahut do t’i   kushtoja edhe një rini tjetër, po ta kisha “Tri damat” e “Mjeshtrit të sportit” të shahut, Kozma Nasto “Tri damat”, kujtimet e...

Read more

Libra

Poezi

Poezi nga Suela Eqerem Katanja

MALLI PËR MBESËN EMILIRA Në kurbet, o more miq të merr malli pa nda hiç tek shikoj fotografitë zemra më rreh në përmallim . Shoh Emilirën e vogël...

Read more

Studime

Dyshi simbolik i Camajt tek: Njeriu më

Dyshi simbolik i Camajt tek: Njeriu më vete e me të tjerë”   Florjan Miraka   M. Camaj ndër të tjera konsiderohet dhe shkrimtar që përdor në mënyrë të gjerë simbolet. Ai në krijimtarinë e tij sjell...

Read more

Tregime

Historia e shkurtër e ISIDORIT

Historia e shkurtër e ISIDORIT Max Frisch   Isidori punonte farmacist, ishte njeri i përgjegjshëm, nuk fitonte shumë para, ishte babai i disa fëmijëve, kishte moshën më të mirë që mund të ketë...

Read more

Reklama

| + - | RTL - LTR

Identifikohu

Kalendari

« Gusht 2016 »
hen MAR MER ENJT PRE SHT DIE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31